Trebanjci premagali Celjane, uspešna tudi Krka

V derbiju 7. kroga 1. NLB lige so rokometaši RK Trimo Trebnje pred nabito polno dvorano prepričljivo premagali rivale iz RK Celja Pivovarne Laško 31:20 (16:10). Rokometaši RK Krka pa so gostovali na Kodeljevem in se v dolenjsko prestolnico vrnili z novim parom točk, saj so gostitelje RD LL Grosist Slovan premagali z rezultatom 32:30 (20:12).

Trebanjci po zmagi na vrh lestvice

Gosti iz knežjega mesta doslej svojim tekmecem niso oddali niti točke, včeraj pa so morali priznati premoč trebanjskim levom, ki so se zaradi boljše razlike v golih zavihteli na vrh prvenstvene lestvice. 

V domači zasedbi sta bila s po šestimi zadetki najbolj učinkovita Gašper Horvat in Staš Slatinek Jovičič, pri gostih pa je bil vnovič najbolj razpoložen Aleks Vlah s sedmimi goli, od tega je štiri dosegel s sedmih metrov.

V naslednjem krogu se Trebanjci odpravljajo po novi točki na Koroško, že v sredo pa jih v domači dvorani čaka obračun v Pokalu Slovenije, ko se bodo Ribničanom poskušali oddolžiti za poraz v ligaškem tekmovanju.

Trebanjski trener Uroš Zorman je po tekmi povedal: »Končno smo pokazali pravi ekipni duh. Po mojem mnenju prvič v letošnji sezoni in to je na koncu odločilo. Res je, da smo se v zadnjem času maksimalno pripravljali. Zaradi premora smo imeli več časa, Celje pa te možnosti ni imelo. Tukaj smo bili definitivno v prednosti. Fantje so se držali dogovora, ki smo ga imeli v garderobi. Zelo sem zadovoljen z njihovim pristopom, lahko le rečem kapo dol. Seveda se zaradi zmage ne bomo veselili dolgo v noč, kajti prvenstvo je še dolgo. Že v sredo nas čaka ponovitev derbija v pokalu proti Ribnici, v soboto pa težko gostovanje v ligi v Slovenj Gradcu. Če v prihodnje ne bomo igrali tako kot danes, nam ta zmaga ne pomeni nič.«

Zadovoljen je bil tudi Filip Glavaš, RK Trimo Trebnje: »Mislim, da je danes prevladal timski duh. Izgledali smo kot prava ekipa. Vsi smo dali svojih 100% energije: v obrambi s čvrsto igro, krajami žog, prekrški, v napadu pa smo z zbrano in pametno igro prišli do lahkih golov. Vse to je bilo pomembno, da smo prišli do nepričakovano visoke zmage nad pivovarji.«

RK Trimo Trebnje: S. Slatinek Jovičič (6), G. Horvat (6), M. Radojković (5), F. Glavaš (5), L. Višček (2), M. Kotar (2), D. Didovič (2), M. Čorsović (1), V. Miklavec (1), G. Potočnik (1), K. Krešić, M. Pipp, L. Grbič, A. Čudič (28/10, 36 %), M. Grčo

Strokovni štab: U. Zorman (trener), M. Mežnaršič (pomočnik trenerja) R. Ristanović (vodja moštva), R. Slobodnik (fizioterapevt)

Rokometaši Krke vknjižili četrto zmago

Izbranci trenerja Mirka Skoka so vpisali četro zmago v ligi NLB, medtem ko Slovan tudi po sedmem kolu med elito ostaja še brez zmage. Pri gostiteljih je bil najbolj razpoložen Aleksa Tufegdžić, ki je pet od svojih osmih zadetkov dosegel v zadnjih petnajstih minutah, Uroš Knavs pa je tekmo končal pri dvanajstih zadetkih in se po današnji tekmi s skupno 65 goli na sedmih tekmah državnega prvenstva, zavihtel na vodilno mesto med najboljšimi strelci lige NLB.

Blaž Brajer, ki je za novomeški klub zbral štiri obrambe, je po tekmi povedal: »V tekmo smo šli zbrani in odločni, kar se je že pokazalo v prvem polčasu, ko smo si ustvarili kar zajetno prednost. Žal pa smo v drugem polčasu popustili, kar se nam dogaja že nekaj tekem. To moramo do naslednjič popraviti. Čestitke vsem, ki so danes stopili na parket in verjamem, da bomo s tako borbeno miselnostjo nadaljevali prvenstvo«.

MRK KRKA: Brajer (4 obrambe), Blaževič (8 obramb), Bradeško 3, Avsec 3, Majstorović 1, Grojzdek 3, Knavs 12 (2), Vukić 4, Stanojević 1, Rašo, Lončar, Nosan 1, Kukman 3, Ernestl, Matko 1,

Rokometaše Krke sredi prihodnjega tedna najprej čaka tekma 1/16 finala pokala Slovenije, kjer se bodo pomerili z ekipo RD Herz Šmartno, v soboto, 12. novembra, pa jih doma čaka nova ligaška preizkušnja – v domači dvorani Marof bodo gostili zasedbo RD Dobova.

vir: RK trimo Trebnje, MRK Krka, foto: www.rktrimotrebnje.si

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si