Jabolko kakovosti za črnomaljski ZIK

Center za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja je v sodelovanju z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje podelil nacionalna priznanja za najbolj izstopajoče mednarodne projekte v programih Erasmus+ in eTwinning ter evropske nagrade za inovativno poučevanje za leto 2023. Jabolko kakovosti je ze enga izmed njihovih projektov prejel tudi ZIK črnomelj.

Na slovesnosti so podelili jabolka kakovosti za odlične prakse mednarodnega sodelovanja v programu Erasmus+, zlati kabel za projekt v okviru pobude eTwinning in evropskih nagrad za inovativno poučevanje, ki jih podeljuje Evropska komisija. Prejemniki slednjih so se novembra že udeležili slavnostnega sprejema v Bruslju, tokrat pa so jim v živo čestitali še predstavniki nacionalne agencije in Ministrstva za vzgojo in izobraževanje. Vse tri nagrade odražajo vrednote, ki so skupne vsem, ki delujejo na področju vzgoje in izobraževanja in si prizadevajo spreminjati svet na bolje. Nagrajencem pomenijo tako čast kot odgovornost, da s svojo lastno zgodbo o uspehu sooblikujejo prihodnost in predstavljajo veliko motivacijo vsem, ki se na pot mednarodnega sodelovanja šele podajajo.

PREJEMNIKI NAGRAD

Jabolka kakovosti so prejeli najboljši projekti v okviru programa Erasmus+, na štirih področjih izobraževanja.

Na področju splošnega šolskega izobraževanja so nagrade prejeli:

· Vrtec Beltinci za projekt »Vrtec pod krošnjami, razvoj in implementacija kurikuluma gozdne pedagogike za vrtce«,

· Prva gimnazija Maribor za projekt »STEM na tretjo – Tri EU šole v STEM projektu« in

· Center IRIS za projekt »Gluhoslepota – dvig kompetenc učiteljev za poučevanje gluhoslepih otrok v Centru IRIS«.

Na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja je nagrado prejel:

· Fraport Slovenija, upravljanje letališč, d. o. o. za projekt »Improving Firefighting Skills for Efficient Use of Environment Friendly Extinguishing Foam Agents«.

Na področju terciarnega izobraževanja sta nagradi prejela:

· Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo za projekt »CA2RE+ – Collective Evaluation of Design Driven Doctoral Training« in

· B2 Visoka šola za poslovne vede, zavod za projekt »KA107 – mobilnost na področju terciarnega izobraževanja med državami programa in partnerskimi državami«.

Na področju izobraževanja odraslih pa sta nagrado prejela:

· Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj za projekt »Gledališče enakosti: socialno vključevanje skozi gledališče« in

· Pomurske lekarne Murska Sobota za projekt »Opolnomočenje starejših pacientov za pravilno uporabo zdravil«.

Nagrada zlati kabel je bila podeljena v eni starostni kategoriji, in sicer:

· Starostna kategorija 16–19 let: Dijaški dom Nova Gorica za projekt »Euro The New Currency«

Prejemnika evropskih nagrad za inovativno poučevanje 2023 sta bili razglašena že septembra, v novembru pa so se predstavniki udeležili tudi slavnostne prireditve v Bruslju. Prejemnika sta:

· Osnovna šola Radlje ob Dravi, prejemnica nagrade v kategoriji osnovnošolsko izobraževanje za projekt »proSTEMgirls« in

· Šolski center Ptuj, prejemnik nagrade v kategoriji poklicno in strokovno izobraževanje za projekt »Go-Car-Go Plus«.

Vir: CMEPIUS

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si