Radi bi zmanjšali število zapuščenih živali

Zapuščene živali, ki prosto živijo v lokalnem okolju, so odraz neodgovornega ravnanja lastnikov, pravijo na Občini Sevnica. Po priporočilih stroke je najboljša preventiva pri zmanjševanju števila zapuščenih živali sterilizacija oziroma kastracija. Zato sevniška občina že vrsto let sofinancira posege sterilizacije in kastracije lastniških mačk. Poleg številnih zdravstvenih koristi za živali ta poseg preprečuje nezaželeno razmnoževanje, ki pogosto rezultira v zavrženih in zapuščenih živalih.

Občinska akcija v sodelovanju z Veterinarsko postajo Sevnica poteka dvakrat letno. Letošnja spomladanska akcija sofinanciranja posegov bo potekala od 1. do 14. februarja 2023.

Strošek posega sterilizacije za lastnika znaša 35 evrov, za kastracijo pa 25 evrov. Preostanek vrednosti storitev sofinancirata Občina Sevnica in Veterinarska postaja Sevnica. Za poseg je treba rezervirati termin na Veterinarski postaji Sevnica od 30. januarja.

Občina Sevnica si s tem in drugimi ukrepi prizadeva za zmanjševanje števila zapuščenih živali, za kar letno namenja okoli 20 tisoč evrov. Od leta 2018 je bil z akcijo subvencioniranja sterilizacij in kastracij opravljen 701 poseg.

Vir: Občina Sevnica

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si