Tradicionalni slovenski zajtrk v Vrtcu Videk

Ivanški župan Dušan Strnad se je ob dnevu slovenske hrane udeležil tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki od leta 2011 poteka v vrtcih in šolah vsak tretji petek v novembru. Namen vseslovenskega projekta je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja, letos so še posebej izpostavljali mleko in mlečne izdelke.

Pod letošnjim sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan« so v novo odprtem vrtcu Videk v Šentvidu pri Stični otroci goste postregli s tradicionalnimi živili, kot so mleko, med, maslo, kruh in jabolka lokalnega porekla. Pripravili so jim tudi krajši program, goste pa so povabili še k »nakupovanju« na Tržnico pri Ptičkih.

Župan je v spomin na letošnji tradicionalni slovenski zajtrk vsem šolam in enotam vrtca Ivančna Gorica izročil novo otroško slikanico s čebelarsko tematiko: Dobra beseda je kot med – pregovori, reki in modre misli o čebelah, čebelarjih in čebelarstvu. Slikanico, avtoric ambasadorke občine Ivančna Gorica Dragice Šteh in ilustratorke Urške Stropnik Šonc, je izdala Čebelarska zveza Slovenije.

Vir: Občina Ivančna Gorica, foto: Gašper Stopar

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si