FOTO: Uvod v Martinov teden v Brežicah

Narava se je že odela v jesenske barve in prinesla vonj po zrelem grozdju, tradicijo martinovanja pa so v Brežicah letos otvorili z dvema posebnima dogodkoma, ki sta poleg vina dišala tudi po kulturi, dobri hrani in druženju v prijetnem okolju.

Minulo nedeljo so vstopili v svet kulture, kulinarike in zgodovine v sklopu “Prve nedelje v muzeju: Odkrivanje zgodovine s pridihom kulinarike”. Ta dan je svoja vrata za obiskovalce na široko odprl Vodovodni stolp, ki si ga je ogledalo več kot 70 obiskovalcev. Vrhunec večera v sklopu vodenega ogleda stolpa in njegovih vsebin je bilo presenečenje, ko so obiskovalce presenetili s sladicami in degustacijo lokalnih vin Kolektivne blagovne znamke Brežice Selection/Izbrano.

Da si Brežičani želijo druženja v butičnih ambientih, so dokazali tudi na torkov večer, ko se je v grajski vinski kleti brežiškega gradu, na Martinovem kulinaričnem večeru zbralo več kot 70 obiskovalcev. Presenetili so jih tudi gostje iz drugih krajev in sosednjega Zagreba. Dogodek je gostil Posavski muzej Brežice, pri organizaciji in pripravi pa je poleg gostitelja in Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice sodelovalo kar nekaj deležnikov. Vina so obiskovalcem postregli sommelierji Društva ljubiteljev vina in kulture Posavje, penine so postregli Isteničevi, za prigrizek je poskrbela Ošterija Debeluh, programsko pa so večer s prebiranjem poezije naredili še bolj poseben, člani Kulturnega društva Drugi oder ter Maja Weiss in Kristjan Račič z glasbeno spremljavo.

Na Bizeljskem že ta vikend, v petek in soboto, pripravljajo tradicionalno Martinovanje pod velikim šotorom, prihodnjo nedeljo, 19.11.2023, pa se jim lahko pridružite tudi na Martinovem pohodu in krstu mošta v Pišecah.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si