Pestro v Večgeneracijskem centru Brežice

V Večgeneracijskem centru Brežice, ki sodi pod okrilje Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, so pomladno zelo aktivni. 1. marca so prisluhnili vrtnarskim skrivnostim specialistke za zelenjadarstvo in okrasne rastline, gospe Miši Pušenjak. Udeleženci so z zanimanjem sledili vsem nasvetom, predavateljica jim je pomagala pri rešitvi marsikatere zagate in razkrila mnogotero skrivnost.

8. marec je bil posvečen dekletom, ženam, mamam, babicam in vsem, ki se zavedajo kako pomembno je poskrbeti za svoje zdravje. Na dogodku, ki so ga poimenovali Pazi nase in poskrbi zase! ter izvedli v sodelovanju z Europo Donno Slovenija, so govorili o zdravem načinu življenja, preventivi in zgodnjem odkrivanju raka. Na delavnici so imeli praktični prikaz samopregledovanja dojk na silikonskih modelih. Predavateljica Darja Molan, ki ima tudi sama izkušnjo raka, nam je predala mnogo koristnih informacij.

15. 3. so, prav tako v sodelovanju s Slovenskim društvom za celiakijo, podružnico Celje, v kuhinji OŠ Brežice, organizirali delavnico Velikonočne peke brezglutenskih dobrot za vse bolnike s celiakijo, njihove svojce in ostalo zainteresirano javnost. Na delavnici so se udeleženci naučili speči pehtranovo, potratno in orehovo potico, šunko v testu, sladki kruh, sadni kruh, buhtle, in drugo.

Veseli so sodelovanja in povezovanja z deležniki iz lokalnega in širšega okolja, za kar se jim še enkrat iskreno zahvaljujejo.

V marcu vabijo še k sodelovanju in tekmovanju za najlepše obarvano ali okrašeno velikonočno jajce. Jajca sprejemajo v pisarni VGC Brežice (Prešernova 13), v času od 27. 3. do 31. 3. 2023 med 8. in 15. uro. Razglasitev zmagovalcev bo na 1. Velikonočni tržnici v Brežicah.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si