Tesen poraz v Škofji Loki

Rokometaši Krke so se po poldrugem mesecu dolgem klubskem premoru zaradi reprezentančnega evropskega prvenstva v Nemčiji vrnili na rokometna igrišča. Varovanci trenerja Mirka Skoka so tekmo 14. kroga v Ligi NLB odigrali v gosteh pri ekipi RD Urbanscape Loka in v končnici tesno izgubili s 25:26 (12:8)

Po sobotni uvodni tekmi v spomladanski del sezone s predstavo svojih varovancev trener Skoko zagotovo ne more biti zadovoljen. Novomeščani so v drugem delu tekme proti gostiteljem, ki jih vodi nov trener Siniša Markota, za ugodnejši razplet tekme zabeležili slabo realizacijo. V prvem polčasu so vsilili svoj tempo igre gostom in na velik odmor odšli s prednostjo štirih golov (12:8), v nadaljevanju pa se igra Novomeščanov ni izšla po načrtih. Razbranil se je vratar Loke Jošt Juričan, ki je bil tudi najboljši igralec tekme, krkaši pa so za nameček zapravili kar nekaj stoodstotnih strelov. Ločani so v končnici vrnili v tekmo in v 52. minuti prvič povedli, prednosti pa do konca tekme niso izpustili iz rok. Končni rezultat tekme je bil 26:25 v korist Gorenjcev.

Rokometaše Krke sedaj čaka nova tekma, tokrat na evropskem parketu. V soboto se odpravljajo na gostovanje v Tuzlo, kjer bodo odigrali tekmo osmine finala pokala EHF CUP. Njihov nasprotnik bo ekipa RK Sloboda. Tekma bo v nedeljo, 11. februarja, ob 18. uri, teden dni kasneje pa še povratna v Novem mestu.

Vir: RK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si