160 predlogov za nove projekte v Novem mestu

Mestna občina Novo mesto je uvedla participativni proračun, ki občanom omogoča, da neposredno predlagajo in glasujejo za izvedbo novih projektov v občini, fazo zbiranja predlogov pa so uspešno zaključili. Med 21. marcem in 23. aprilom 2024 so tako na novomeški občini prejeli 160 predlogov za nove projekte, občani pa bodo lahko po komisijskem pregledu predlogov o njih glasovali med 5. in 19. junijem 2024 na www.idejezanovomesto.si.

Občani so lahko predlagali infrastrukturne projekte (ureditev poti, nova igrala, zasaditev dreves ipd.) in vsebinske projekte (izobraževalne delavnice, plakatne akcije, festival ipd.), njihova ocenjena vrednost pa ni smela biti nižja od 3 tisoč evrov in višja od 15 tisoč evrov. Skupno bodo za projekte na Mestni občini Novo mesto namenili 100 tisoč evrov in jih enakovredno razdelili med območji mestnih in primestnih krajevnih skupnosti.

160 prejetih predlogov bo v naslednji fazi pregledala in ocenila komisija, nato bo v juniju 2024 sledilo glasovanje, občina pa bo izglasovane projekte izvedla do konca leta 2025.

Vir in foto: Mestna občina Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si