Košarkarji Krke zaključili sezono

Novomeški košarkarji so v drugi polfinalni tekmi končnice Lige Nova KBM v Domžalah izgubili s Helios Sunsi s 86:92. Tako so končali letošnjo sezono, ki pa je bila vseeno uspešna, saj so se uspeli vrniti v 1. ABA ligo.

Krkaši so ob Juriju Macuri in Mihu Škedlju tokrat bili tudi brez poškodovanega Radosava Spasojevića. Začeli so v petorki Rok Stipčević, Miha Cerkvenik, Leon Stergar, Robert Jurković. Moštvi sta se menjavali v vodstvu, potem pa so Krkaši po trojkah Stergarja in Stipčevića prišli do vodstva z 19:14. Pet točk prednosti so imeli tudi po prvi četrtini. Krkaši so dobro igrali tudi v nadaljevanju. Povečevali so prednost in po košu Vucića so v 15. minuti prvič imeli dvomestno prednost (42:31).  Domači so se dvakrat približali na sedem točk zaostanka, a so Krkaši do konca polčasa prišli do prednosti 12 točk.

Sredi 25. minute so imeli po košu Cerkvenika največjo prednost na tekmi, +14 (61:47), nato pa je Mirtič s sedmimi zaporednimi točkami vrnil Helios v igro. Po trojki Luka je bilo ob  koncu tretje četrtine le še + 6 za Krkaše (66:60). Zadnjo četrtino so domači odprli s sedmimi zaporednimi točkami za vodstvo s 67:66, sredi četrtine pa so vodili z 78:74. Krkaši so minuto kasneje še povedli z 81:79, potem pa zapravili nekaj napadov. Domači so naredili delni izid 9:0, povedli z 88:81 in tekmo mirno pripeljali do konca.

Kot je po tekmi dejal trener Gašper Okorn, so lahko zadovoljni. Odigrali so dobro tekmo, pametno, imeli so jo pod nadzorom do nekih trenutkov, ko so brezglavo odreagirali na neke stvari, katerih se za KZS ne sme komentirati, zato se bo vzdržal komentarja. Če potegnemo črto pod celo sezono, je dejal, smo lahko zadovoljni.

Vir: KK Krka Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si