Slovesnost ob 20-letnici prenove Dvorane v parku Krško

Včeraj so s priložnostno razstavo in koncertom obeležili 20. obletnico prenove Dvorane v parku Krško, ki gosti številne, raznovrstne dogodke in je pomembno stičišče kulturnega dogajanja ter srečevanj v starem mestnem jedru Krškega, obenem pa gre za protokolarni prostor Mestne občine Krško.

Na območju današnjega mestnega parka je bilo nekoč pokopališče in cerkvica sv. Križa, ki so jo na novo zgradili leta 1891 z denarjem krške dobrotnice Josipine Hočevar, ki je s svojim prispevkom uredila tudi pokopališče, kjer je bil tedaj že pokopan njen mož Martin Hočevar. Nekdanja cerkev sv. Križa je zadnji dve desetletji Dvorana v parku. »V tem času se je tu zvrstilo nešteto dogodkov – od razstav, koncertov, srečanj, do predavanj in porok. Ne glede na številne spremembe je v teh dveh desetletjih ostala osrednja točka družbenega življenja in ustvarjanja. Postala je eno od družabnih žarišč in središč našega mesta in občine. O tem nenazadnje pričajo fotografije razstave o dogajanju v tem prostoru v zadnjih 20 letih,« je v svojem nagovoru izpostavil župan Mestne občine Krško Janez Kerin.

Slavnostni govornik je bil idejni vodja prenove objekta, nekdanji oz. upokojeni vodja oddelka za gospodarske dejavnosti na krški občini Franc Černelič. Umetniški program so oblikovali ustvarjalci, ki so nastopili na odprtju Dvorane v parku pred dvajsetimi leti, in sicer Kvartet klarinetov Clarifour v zasedbi Sandija Franka, Roberta Pirca, Petra Gabriča in Sebastjana Borovšaka ter Lucijan Cetin na orglah. Prireditev je povezovala Petra Rep Bunetič.

vir in foto: MO Krško

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si