Lepa zmaga na zahtevnem gostovanju

Košarkarji Krke so v tekmi 15. kroga Lige Nova KBM v Podčetrtku premagali Terme Olimia z 98 proti 76 in s 13 zmagami in porazoma ostajajo v vodstvu na ligaški tablici.
Krkaši so začeli v petorki Jan Špan, Leon Stergar, Miha Škedelj, Jairus Hamilton in Darko Planinić. Domači so povedli s 6-3, potem pa so Krkaši s sedmimi zaporednimi točkami prešli v vodstvo z 10 proti 6. V 7. minuti so imeli že devet točk prednosti. Domači so se po trojki Bratoža ob koncu 8. minute približali na 15 proti 17, ob koncu prve četrtine pa je bilo 22 proti 17 za Krkaše. Krkaši so v prvi polovici druge četrine vzdrževali prednost, po delnem izidu 12 proti 4 pa so sredi 18. minute prvič prišli do dvomestne prednosti, kakršno so imeli tudi ob polčasu (49 proti 38).

Gostitelji so dosegli prvih šest točk v drugem polčasu. Krkaši so jim vrnili prav tako s šestimi zaporednimi točkami, potem pa so vzdrževali prednost med osmimi in desetimi točkami. Zadnje tri minute tretje četrtine so zaključili z delnim izidom 12 proti 1 in pred zadnjo četrtino so imeli 19 točk prednosti. V zadnji četrtini so le še vzdrževali prednost in zasluženo prišli do nove zmage.

Krkaše v naslednjih šestih dneh čakata dve domači tekmi. V nedeljo, 14. 1., ob 17. uri bodo v AdmiralBet ABA ligi gostili Budućnost iz Podgorice, v torek, 16. 1., pa v Ligi Nova KBM Rogaško.

Vir: KK Krka, foto KK Podčetrtek

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si