S Fakulteto za turizem do dinamične kariere

Minuli petek in soboto so po vsej Sloveniji potekali informativni dnevi. Dijaki so iskali še zadnje informacije, kje nadaljevati sovje šolanje. Na brežiški Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru so za bodoče študente pripravili informativne predstavitve in vsebine o študiju in raznoliki karieri v turizmu.

Turizem, ki se je ponovno izkazal kot zelo odporna panoga, se vrača na stare tire in ponuja številne priložnosti za raznolike zaposlitve. Kot je poudarila prodekanica za izobraževanje dr. Marjetka Rangus v svojem pozdravnem nagovoru, se turizem »ponovno uvršča med eno največjih gospodarskih panog na svetu, ki zagotavlja skoraj 10 % vseh zaposlitev na tem planetu.«

Na informativnih dnevih so poleg obeh dodiplomskih študijskih programov prikazali tudi številne priložnosti, ki jih nudi študij turizma. Najpomembnejše so, kot so zapisali v sporočilu za javnost, vezane na povezovanje z okoljem in s prakso, saj študente prek praktičnega usposabljanja, terenskih vaj, mednarodnih izmenjav, študentskih projektov in gostov iz gospodarstva pripravljajo na njihove kariere v turizmu.

Vir in foto: Fakulteta za turizem Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si