Delovanje ambulante nujne medicinske pomoči v Krškem

Občanke in občane mestne občine Krško in občine Kostanjevica na Krki obveščajo, da se je s 3. majem 2023 nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Krško vključila v sistem Dispečerske službe zdravstva Slovenije. To pomeni, da aktivacija nujne medicinske pomoči zaradi enotnega centralnega vodenja nujnih intervencij poteka izključno preko DSZ in enotne telefonske številke 112. 

Telefonsko številko 112 pokličite v primeru nujnega stanja, ko potrebujete čimprejšnjo pomoč reševalcev.

Telefonsko številko 112 lahko pokličete tudi v primeru, ko potrebujete le posvet z urgentnim zdravnikom. Vaš klic bo sprejel dispečer v Dispečerski službi zdravstva Slovenije, ki vam bo glede na vaše težave podal nadaljnja navodila ali pa klic predal urgentnemu zdravniku v Zdravstveni dom Krško, s katerim se boste nato lahko posvetovali.

Ambulanta nujne medicinske pomoči deluje 24 ur dnevno, vse dni v letu, v stavbi Zdravstvenega doma Krško, kamor se lahko zglasite v primeru, da potrebujete nujno oskrbo.

Poleg ambulante nujne medicinske pomoči je organizirana v prostorih urgence tudi dodatna dežurna ambulanta ob sobotah, nedeljah in praznikih med 8. in 13. uro. Ta ambulanta je namenjena oskrbi naročenih prevez, za kontrolne preglede in obravnavo vseh neodložljivih zdravstvenih stanj.

Izjemoma je urgentna ambulanta nujne medicinske pomoči Krško lahko zaprta v krajših časovnih intervalih, ko so vse ekipe nujne medicinske pomoči zasedene s posredovanjem na terenu. O tem boste v primeru obiska na urgenci obveščeni z napisom nad vhodnimi vrati v urgenco in informativno tablo pred vhodom. V tem primeru lahko počakate na vrnitev urgentne ekipe ali pa za nadaljnja navodila pokličete 112 ali poiščete pomoč v bližnjih zdravstvenih ustanovah, ki imajo organizirano nujno medicinsko pomoč.

Vir: Občina Krško

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si