Razglasili Županovo vino

V sklopu 13. Festivala modre frankinje je minuli petek potekala razglasitev Županovega vina za leto 2023. Letošnje izbrano vino sorte bizeljčan je pridelal Ivan Možič iz Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj. O zmagovalcu so odločale minimalne razlike, saj je strokovna komisija ocenjevala vzorce zgolj dveh vinarjev. Mesto podprvaka razglasitve je tako pripadlo vinarju Silvu Pinozi.

Strokovni izbor, 18. po vrsti, so opravili v Društvu vinogradnikov Sevnica-Boštanj. Vzorce vin je ocenjevala strokovna komisija, sestavljena iz članov vseh vinogradniških društev sevniške občine, pod vodstvom priznanega vinarskega strokovnjaka Jureta Grubarja.

Ob razglasitvi je župan Srečko Ocvirk izpostavil, da je Županovo vino kot protokolarno darilo skozi leta nadgradenj in tradicije postalo pomemben povezovalec in promotor vsega sevniškega. Z razvojem je ta blagovna znamka pomembno pripomogla k utrjevanju lokalne identitete in k promociji sevniških vin, kulinarike in kakovostne turistične ponudbe. Pri tem je poudaril, da je prav to temeljno poslanstvo Županovega vina.

Vir: Občina Sevnica

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si