Prostori Večgeneracijskega centra Brežice sprejeli nove uporabnike

Župan Občine Brežice Ivan Molan je skupaj z direktorico občinske uprave Patricio Čular in sodelavkami obiskal nove uporabnike revitaliziranega objekta nekdanjega doma upokojencev v Brežicah. Srečal se je z uporabniki in vodstvom Ozare Slovenija ter predstavniki društev na področju upokojencev, zdravja in preventive, ki si urejajo prostore v prenovljenem objektu. Ob tej priložnosti se je župan sestal tudi z direktorjem Ozara Slovenije Boštjanom Repnikom, ki se je občini zahvalil za to, da je uredila zapuščeni objekt in ga ponudila v uporabo tistim organizacijam, ki skrbijo za ranljive skupine ljudi v skupnosti.

Repnik je dejal, da so pri Ozari Slovenija, Nacionalnem združenju za kakovost življenja, ki ima po Sloveniji 27 enot, izredno hvaležni za ponujeno rešitev delovanja v prenovljenih prostorih objekta nekdanjega doma upokojencev Brežice, saj so rešitev za ustrezne prostore iskali vrsto let. Kot je povedal, je ideja občine, da ponudi prostore društvom in ostalim organizacijam, ki delujejo na področju pomoči ranljivim skupinam, izredno dobra in napredna ter da je danes prej ko ne izjema. Uporabniki so oživeli stavbo, ki ima sedaj po vseh nadstropjih pestro življenje. Dodal je, da so tako uporabniki kot zaposleni v novih prostorih zadovoljni in upa, da bodo tu delovali še vrsto let.

Molan se je srečal tudi s predstavniki Društva upokojencev Brežice, Koronarnega kluba Brežice, Društva za preprečevanje osteoporoze Posavje in Društva diabetikov Posavje Brežice. Govorili so o izkušnjah v novih prostorih, ki si jih še urejajo, predstavili so tudi svoje predloge glede sodelovanja in dodatnih ureditev. Ena od pobud je tudi vzpostavitev postajališča mestnega avtobusa v neposredni bližini večgeneracijskega centra.

Projekt obnove prostorov nekdanjega doma upokojencev je potekal v dveh fazah, od leta 2019 do konca leta 2021, inje namenjen zagotavljanju ustreznih prostorskih pogojev za načrtovane vsebine, ki obsegajo poleg prostorov za društva in ostale nevladne organizacije, kot je Rdeči križ, tudi stanovanjske enote, za katere bo občina v kratkem objavila razpis, ter prostor za delovanje koordinatorja brezplačnih prevozov za starejše Sopotniki ter koordinatorja programov večgeneracijskega centra. Do širitve objekta Zdravstvenega doma Brežice pa bodo v prostorih večgeneracijskega centra delovale tudi zdravstvene ambulante. V pritličju objekta so že od leta 2020 urejene in v uporabi bivalne enote za uporabnike Varstveno delovnega centra (VDC) Krško – Leskovec. Občina Brežice si želi pod enotno streho obnovljenega objekta združiti tudi podporne programe starejšim, poleg tega pa v sosednji stavbi ureja javno pralnico. V prvem nadstropju objekta je našlo svoj začasen dom več begunk iz Ukrajine z otroki.

Vir in foto: Občina Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si