Poziv k odgovorni vožnji

Danes se začenja tretja letošnja nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Akcija bo potekala do 31. decembra.

Vozniki lahko v času do 11. decembra pričakujejo več policijskih kontrol, vse policijske uprave bodo izvajale poostrene nadzore, v katerih bo na kontrolnih točkah več policistov. Policisti bodo vsakemu ustavljenemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti. Več pozornosti pa bodo v tem obdobju namenili tudi preverjanju prisotnosti drog pri voznikih.

Aktivnosti, povezane z nadzorom psihofizičnega stanja voznikov, so evropsko usklajene in jih koordinira evropska zveza prometnih policij ROADPOL.

Namen poostrenih nadzorov je ozaveščati ljudi o tem, kako nevarna je vožnja pod vplivom različnih substanc, ki slabijo naše psihofizične sposobnosti, in v čim večji meri preprečiti takšno neodgovorno udeležbo v prometu. Nenazadnje je ena od prioritetnih nalog policije skrbeti, da bi prav vsi prometni udeleženci varno prispeli na svoj cilj. Agencija za varnost prometa bo izvajala preventivne aktivnosti v sodelovanju z nevladnimi organizacijami in občinskimi sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu po vsej Sloveniji, prav tako bo izvajala široko medijsko kampanjo Kolk´r kapljic, tolk´ nesreč.

Tudi po 11. decembru lahko vozniki pričakujejo povečano število policijskih kontrol, s katerimi želijo predvsem odvrniti voznike od namere, da bi vozili pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi.

Vir: Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si