Praznična okrasitev Krškega

Mestna občina Krško se je tudi letos odločila za praznično okrasitev. Nameščena so led svetila, ki ne porabijo veliko energije in gorijo le, ko se prižge javna razsvetljava. Novoletna okrasitev bo pripomogla k lepšemu prazničnemu vzdušju in razpoloženju občanov ter vnesla malo čarobnosti v vsakdan.

Letos so poleg vsakoletnih okrasitev na drogovih javne razsvetljave okrašene lipa na Hočevarjevem trgu, lipe na trgu pred Kulturnim domom, led smreka na krožišču na Vidmu, smrečice na pločnikih starega mestnega jedra, območja zaprtega za promet ob drsališču ter okrasitve Zatona, na novo okrašeni atrij Mencingerjeve hiše in pročelje Čebelarskega mozaika.

Trenutno prazen pritličen prostor stavbe na CKŽ 53 je občina po idejah Zavoda Knof okrasila kot pravljično dnevno sobo dobrotnika in popravljalnico igrač za potrebe prireditev za otroke v decembru v organizaciji Krajevne skupnosti mesta, Društva Imstori, Zveze prijateljev mladine Krško, JSKD OI Krško, Valvasorjeve knjižnice Krško, Mestnega muzeja Krško, Mladinskega centra Krško, Zavoda Škrateljc in Ljudske univerze Krško. Okrasitev tega prostora sledi ideji Zavoda Knof, vsi vneseni elementi so reciklirani ali že večkrat uporabljeni.

Na pobudo organizatorjev prireditev so letos otroci izdelali okraske in z njimi okrasili smrečice na pločnikih starega mestnega jedra, ki so že več let stalnica novoletnih okrasitev, ki jih izvaja Mestna občina Krško.

Novo tematiko okrasitve imajo tudi Josipinin park in park pri Valvasorjevi knjižnici. Zaprt del Ceste krških žrtev ob drsališču, Josipinin park ter izložbe v starem mestnem jedru so okrašene po idejah društva Prostor vmes, adventni venček v Zatonu in del okrasitev v parku pri Valvazorjevi knjižnici po idejah arhitektke Vesne Lapuh Vimpolšek iz GIP Kostak.

Vir: Mestna občina Krško

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si