FOTO in VIDEO: Posledice neurja s točo v Krškem

Včeraj je v popoldanskih urah Posavje zajelo neurje z močnimi nalivi, vetrom in točo, ki je povzročila veliko škode na objektih, kmetijstvu, infrastrukturi, prevoznih sredstvih in ostalih dobrinah. Vse skupaj je trenutno zabeleženih 161 izrednih dogodkov.

Po nepopolnih podatkih je v mestu Krško in njegovi okolici poškodovanih ali uničenih več kot 120 streh na stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektih. Gasilci PGE Krško in PGD pri GZ Krško so nekatere objekte uspeli sanirati z deli pa se bo nadaljevalo danes. Delavci Cestnega podjetja in Kostak-a Krško so odstranili več podrtih dreves, ki so padla na lokalne ali regionalne ceste. Aktiviran je bil tudi OŠCZ občine Krško.

Neurje je prizadelo tudi občino Brežice. Po nepopolnih podatkih je v delih občine Brežice poškodovanih ali uničenih okoli 30 streh na  stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektih. Posredovali so gasilci desetih PGD pri GZ Brežice, ki sanirati ali odstranili posledice neurja. Delavci Cestnega podjetja in Komunale Brežice so razžagali in odstranili večje število dreves, ki so ovirala ali onemogočala promet. Aktiviran je bil tudi OŠCZ občine Brežice.

Vir: ReCO Brežice, foto: R. Sajovec, foto in video: S. Ferlin

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si