Rabljena kolesa za otroke iz socialno šibkih okolij

Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s svojimi avto-moto društvi in klubi na 14 lokacijah po Sloveniji nadaljuje z zbiranjem rabljenih koles za otroke iz socialno šibkih okolij, ki ga je začela lani jeseni. Do marca letos je bilo zbranih več kot 300 koles, ki so jih kolesarski serviserji pregledali in popravili, nato pa jih je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje podarila družinam, ki bi jim sicer bila kolesarska mobilnost zaradi najrazličnejših razlogov onemogočena.

Dobrodelna pobuda Kolesa za vse!, ki jo je Avto-moto zveza začela lani jeseni, je presegla vsa pričakovanja, saj je bilo zbranih več kot 300 rabljenih koles, ki so po pregledu in popravilu na kolesarskih servisih s pomočjo Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje razveselila nove lastnike. AMZS z zbiranjem koles sedaj nadaljuje. Do pomladi prihodnje leto bo potekalo na 14 lokacijah, in sicer na sedežu Avto-moto zveze Slovenije v Ljubljani ter pri lokalnih avto-moto društvih.

Da bodo otroci dobili primerno ohranjena in z vidika varne vožnje ustrezna kolesa, naj bo kolo ob predaji v takšnem tehničnem stanju, da ga je mogoče z minimalnim vložkom popraviti. AMZS bo s pomočjo sodelujočih kolesarskih servisov poskrbel, da bodo serviserji kolesa pregledali in popravili, nato pa jih bo predal ZPM Ljubljana Moste-Polje, ki bo bdel nad tem, da bodo kolesa prišla v prave roke.

Prevzemna mesta rabljenih koles

Novo mestoAMD NOVO MESTOZwittrova ulica 1, Novo mestopo dogovoru z Jožetom Brulcem (041 626 177)

Vir in foto: AMZS

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si