Načrtujejo sodoben športni park

Na območju športnega igrišča pri Vzgojno izobraževalnem centru Ivančna Gorica bo Občina Ivančna Gorica do letošnje jeseni zgradila sodoben Športni park Ivančna Gorica, so sporočili z občine. Gre za osrednji občinski rekreacijski center in enega največjih projektov v občini letos. Izvajalec del je zaključil s sečnjo dreves na obrobju bodočega športnega parka in trenutno izvaja izravnavo terena ter odstranitev panjev oziroma štorov.

Projekt obsega obnovo in izgradnjo 300-metrskega atletskega kroga s tartanom, 5-stezno tekališče,
izgradnjo pokritih tribun za 300 gledalcev, igrišči za rokomet/mali nogomet, igrišče za košarko,
odbojkarski igrišči na mivki in tenis igrišči. Športni park bo obsegal še površine za atletske discipline, in sicer skok v daljino z zaletom, met krogle in skok v višino.

V športnem parku bodo zunanji športni prostor dobili športniki rekreativci, športna društva in klubi, v dopoldanskem času pa bo predvsem namenjen dejavnostim osnovne in srednje šole ter vrtca.

V okviru športnega parka bodo postavljeni prostori za garderobo s tuš kabinami, manjši pisarniški objekt, igrala za najmlajše in objekt za skladiščenje športne opreme. Celoten objekt bo ustrezno varnostno ograjen.

Naložba je ocenjena na slaba dva milijona evrov. Večino denarja bo šlo iz občinske blagajne, sredstva bo prispevala tudi Fundacija za šport.

Vir in foto: Občina Ivančna Gorica

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si