Pomoč pri nakupu hišnega dvigala

Družina je prostor veselja, sreče, odgovornosti in medsebojnega spoštovanja, ki pa jo bolezen lahko postavi na hudo preizkušnjo.  Tudi  družina Fir iz Bereče vasi pri   Metliki si je začrtala svoje življenje, vendar jim je bolezen prekrižala mnoge načrte in pričakovanja. Tokrat v dobrodelni akciji Rdečega križa Metlika Stopimo skupaj pomagajo družini Fir. 

Sinu Franciju Firu so v mladosti odkrili mišično distrofijo, zaradi katere je z leti postal vse bolj gibalno oviran. V zadnjih letih je doživel tudi dva težka zloma desne noge, ki sta stanje še dodatno poslabšala. Posledično se sooča s precejšnjimi omejitvami in težavami pri premikanju po svojem domu, kar močno vpliva na njegovo samostojnost in kakovost življenja.

Invalidski voziček je postal nepogrešljiv pripomoček za njegovo mobilnost. Franci se srečuje s številnimi ovirami  pri premikanju po svojem domu.  Eno najpomembnejših ovir  predstavljajo stopnice, zaradi česar  je praktično onemogočen izhod iz hiše.

Glede na poznavanje razmer in prošnje družine so se v Rdečem križu Metlika odzvali in  s pomočjo donatorjev pomagali  v obliki enkratne finančne pomoči pri nakupu hišnega dvigala v višini 4 tisoč evrov. Dvigalo je pri družini že nameščeno, Franci pa je že naredil prve vožnje z njim.

Nakup dvigala za invalidski voziček bo omogočil preprosto in varno premikanje po njegovem domu in okolici. S pomočjo dvigala  se bo lahko samostojno spustil na dvorišče oziroma se dvignil nazaj v bivalne prostore.

Rdeči križ Metlika se zahvaljuje donatorjem za pomoč pri pomembni pridobitvi za družino Fir.

Vir: OZRK Metlika

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si