Pol stoletja Turističnega društva Krka

Na slovesni prireditvi v Družbenem centru Krka je minuli petek pol stoletja delovanja obeležilo Turistično društvo Krka. Ob 50-letnici ustanovitve je društvo izdalo jubilejni zbornik z naslovom »Tu sem doma«, podelilo plakete in priznanja najzaslužnejšim članom in sodelavcem ter razglasilo rezultate natečaja za najlepše urejeno naselje v Krajevni skupnosti Krka.

Turističnemu društvu Krka je župan Dušan Strnad ob jubileju izročil posebno županovo priznanje v obliki spominskega kovanca Prijetno domače. Poudaril je, da je zelena dolenjska krasotica reka Krka, s svojim izvirom in Krško jamo, eden najpomembnejših naravnih in turističnih biserov v občini Ivančna Gorica. Priznanje je v imenu društva prevzel predsednik Slavko Pajntar. Društvu je priznanje ob jubileju izročil tudi predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica, Stanislav Kralj, ki je še posebej poudaril prizadevno delo članic in članov krškega turističnega društva.  

Praznovanje na Krki je spremljal tudi bogat kulturno – zabavni program. Nastopili so Otroški pevski zbor Podružnične šole Krka s krajanko Minko Strah, učenci 3. in 5. razreda PŠ Krka so zaigrali igrico z naslovom Zakladi Krke, svoje plesne korake pa so prikazali plesalci plesne sekcije KD Krka Fejstples Krka. Na odru je nastopila še vsestransko glasbeno nadarjena družina Zajc, člani Stiškega kvarteta in skupina Yunick.

Vir: Gašper Stopar

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si