Gorjanski taborniki na zimovanju

Okoli 70 članov Rodu gorjanskih tabornikov se je konec januarja odpravilo na zimovanje v Liboje pri Celju. Od sobote do srede so spoznavali okoliške gozdove in sankališča.

Medvedki in čebelice, to je skupina otrok, starih od 6 do10 let, so v tem času med drugim ponovili in utrdili svoje znanje o taborništvu, medse sprejeli nove člane, ki so uspešno opravili vse naloge, ob kitari prepevali taborniške pesmi, preizkušali svoje taborniško znanje in iznajdljivost v strateških igrah in lovu na lisice, se urili v postavljanju šotorov in prvi pomoči, se odpravili na pohod, se učili prepoznavanja drevesnih vrst pozimi, uživali na snegu in si na ognju spekli malico.

Gozdovniki in gozdovnice, to je skupina otrok, starih od 11 do 15 let, pa so med drugim tekmovali v taborniški olimpijadi, si s signalizacijo pošiljali kodirana sporočila, se preizkusili v orientaciji, se učili zakuriti ogenj v zimskih razmerah, spoznavali astronomijo, si kuhali obroke v gozdu in si postavili bivak, v katerem so tudi prespali, streljali z loki in se sankali.

Vir: Rod gorjanskih tabornikov, foto: Luka Cigale

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si