Podjetniško podporno okolje

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino je skupaj s konzorcijskim partnerjem, Centrom za podjetništvo in turizem Krško, v letu 2023 izvajal aktivnosti v okviru Javnega razpisa za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za leto 2023. Projekt je bil pilotne narave in trajal od 1. 1. 2023 do 31. 10. 2023. Sofinanciran je bil s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija. S konzorcijskim partnerjem CPT Krško so izvajali aktivnosti na področju promocije in informiranja, SPOT svetovanja, podjetniškega mentoriranja ter organizirali podjetniška usposabljanja in dogodke.

V sklopu projekta so v ZPTM Brežice od 1. januarja do 31. oktobra letos organizirali štiri usposabljanja: Dneve podjetniških priložnosti – I. in II. modul, Podjetniški krog z Matijo Goljarjem in Karierni sejem 2023. Izvedli smo 13 daljših podjetniških mentoriranj za podjetja in potencialne podjetnike. Dve potencialni podjetnici – mentoriranki sta registrirali svojo dejavnost v obliki s. p.-ja in začeli poslovati.

ZPTM Brežice še naprej ostaja pomemben del podpornega okolja v regiji Posavje. S konzorcijskim partnerjem CPT Krško so bili uspešni s prijavo na Javni razpis za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za obdobje 2023–2025. Konzorcij bo izvajal aktivnosti za celotno regijo Posavje, in sicer v obdobju od 1. novembra do 31. decembra 2025. Javni razpis za izbor operacij delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Če ste posameznik s poslovno idejo ali v podjetju razvijate novo storitev/produkt in potrebujete pomoč, vam lahko pomagajo. Njihovi mentorski programi, delavnice, dogodki in svetovanja so brezplačni. Delujejo na lokaciji Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, na naslovu Gubčeva 10a v Brežicah, v 2. nadstropju.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si