Novomeški Rdeči križ z novim vodstvom

V zadnjem mandatnem obdobju 2019-22 je Območno združenje RKS Novo mesto uspešno vodila Vesna Dular. Na včerajšnjem Zboru članov so prostovoljci izvolili novo predsednico Danico Novak Malnar, ki je med drugim na mestu delavske direktorice v Krki skrbela za spodbujanje krvodajalstva in prostovoljstva. Njena želja po človekoljubnem delovanju tudi po aktivni dobi je pripomoglo k temu, da je prevzela to odgovorno funkcijo.

Pri pregledu del skozi zadnje mandatno obdobje, je poudarila Vesna Dular, je Območno združenje delovalo v turbulentnih časih, vendar kljub temu, je raslo, kar se vidi v obsegu dela, novih dejavnostih ter številu vključenih članov, uporabnikov, prostovoljcev, krvodajalcev, donatorjev in zaposlenih.

Na Zboru članov so med drugim podelili tudi priznanja za dolgoletno prostovoljno delo predanim prostovoljcem. Bronasti znak Rdečega križa Slovenije so prejele Cvetka Žnidaršič, Dragica Bakšič, Vera Zupančič, Vesna Dular, Tončka Pavšič in Cirila Kostrevc, srebrni znak RKS pa Janja Dragan in Vera Jarc . Izjemno priznanje za kakovostno sodelovanje OŠ Stopiče na področju dela z mladimi s krajevno organizacijo RK Stopiče za časa ravnateljevanja je prejela Mateja Andrejčič, zahvalo za predano vodenje komisije za priznanja pa Martina Picek. Iskrene čestitke vsem nagrajencem.

Vir: OZRK Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si