Otroško razigrana »Odprta ulica« pri šolskem centru v Ivančni Gorici

Osrednje dogajanje v sklopu evropskega tedna mobilnosti v občini Ivančna Gorica je potekalo včeraj dopoldne z »Odprto ulico« pri Vzgojno-izobraževalnem centru Ivančna Gorica. Otroškemu živ-žavu se je pridružil tudi župan Dušan Strnad.

Dogodek pri šolskem centru so z risanjem po asfaltni podlagi, hitrostnimi poligoni in različnimi športnimi igrami in plesi popestrili najmlajši iz Vrtca Ivančna Gorica in učenci Osnovne šole Stična. Pri dogodku so sodelovali tudi člani Zveze šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica, občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, vozniki brezplačnih prevozov za starejše – Prostofer in medobčinsko redarstvo skupne občinske uprave 5G.

Sredino dogajanje je spremljala tudi popravljalnica koles pri amfiteatru med OŠ Stična in Srednjo šolo Josipa Jurčiča Ivančna Gorica. Prisotna serviserja sta učencem nudila osnovno servisiranje koles in delila pomembne informacije o varnosti kolesarjev v prometu. V sklopu popravljalnice so na kolesih pregledali vijake, pritisk v gumah, nastavitve menjalnikov, zavor in verig. 

Vir: Občina Ivančna Gorica, foto: Gašper Stopar

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si