Osvežitvena vožnja z inštruktorjem tudi v Krškem

V Sloveniji je že več kot vsak peti voznik starejši od 60 let. To so vozniki, ki so vozniški izpit opravljali pred 45 do 65 leti, ko so bile razmere na cestah precej drugačne, zato vožnja marsikomu od njih predstavlja stres. Ker sta za ohranjanje vozniške kondicije potrebna trening in osvežitev znanja, je Zavarovalnica Triglav v akciji Osvežitvena vožnja tudi letos združila moči z AMZS in starejšim od 60 let ponudila možnost brezplačne osvežitvene vožnje z inštruktorjem, s pomočjo katere bodo lahko udeleženci ponovno pridobili samozavest za volanom.

Svoje zanje je s pomočjo inštruktorja vožnje v Ljubljani, Celju in Kranju v pretekli sezoni akcije že osvežilo 700 starejših voznikov, od tega jih je 150 opravilo tudi naloge na poligonu Centra varne vožnje. Seznanili so se s spremembami v cestni infrastrukturi in prometni signalizaciji, s kombinacijo novih znanj in bogatih izkušenj na cesti pa je njihova vožnja postala varnejša, predvsem pa manj stresna.

Osvežitvena vožnja tako ponuja tudi priložnost za zamenjavo vlog. Da otroci prevzamejo pobudo in na akcijo povabijo svoje starše in skupaj prispevajo k prometni varnosti. Po podatkih Zavarovalnice Triglav so namreč starejši po dopolnjenem 70. letu bolj rizični vozniki, tisti v starosti med 84 in 90 let pa celo dvakrat bolj rizični oziroma je tako imenovana škodna pogostost pri njih dvakrat višja od voznikov, ki so stari med 49 do 53 let.

Med prijavljenimi kandidati bodo v največji slovenski zavarovalnici izžrebali 400 voznikov, ki bodo svojo vožnjo osvežili v treh slovenskih mestih, v Krškem, Novi Gorici in Postojni. Prijave na akcijo potekajo še vse do 30. julija 2023.

Vir: Zavarovalnica Triglav

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si