Karierni center za mlade Trebnje

Kako težko se je konec osnovne šole odločiti kam se vpisati, kje je prava pot za nadaljnjo kariero, kako vedeti, kaj je prava smer, kje v sebi poiskati odgovore? V Trebnjem deluje Karierni center za mlade, ki ponuja odgovore na vsa vprašanja glede nadaljnje poklicne kariere in še več. Individualno se mladi srečajo s svetovalko, ki jih usmeri na pravo pot.

V letošnjem šolskem letu nadaljujejo z digitalno kampanjo in ozaveščanjem mladih in njihovih staršev, kako zelo je pomembno najprej ozavestiti svoje interese, talente in jih s pomočjo svetovalke umestiti v načrt za nadaljnje šolanje oziroma poklicno kariero. Mnogi so se odločili za srečanje in poleg pogovora s svetovalko prejeli tudi izjemno nagrado – brezžične slušalke.

Kot pomoč pri odločitvi pri nadaljnji karieri in poklicnih izzivih po šolah do konca šolskega leta izvajajo delavnice na temo spoznavanja sveta dela in poklicev. Do informacij glede nadaljnjega izobraževanja lahko pridejo tudi gibalno ovirane osebe, saj je bilo v sklopu projekta KCM Trebnje v prostorih CIK-a izgrajeno dvigalo.

Vir: KCM Trebnje

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si