Osebnost leta 2022 je Jože Železnik

Že sedmo leto je Televizija Vaš kanal uspešno izpeljala akcijo Osebnost meseca za Osebnost leta TV Vaš kanal. Gledalci in gledalke so v drugi polovici januarja z glasovanjem prek spleta največ glasov namenili Jožetu Železniku, lastniku zemljišča in upravljalcu smučišča v Brusnicah, ki je tako postal Osebnost leta 2022 Vašega kanala.

Vse to je delo širše ekipe, veliko je pomočnikov, ki so tudi danes z veseljem skrbeli za red na smučišču. Tam so predvsem otroci. Lepo je, ko vidim, kako se nasmejani pripeljejo po bregu, spodaj pa jih čakajo zadovoljni starši. Takrat je trud poplačan,” je povedal zmagovalec Jože Železnik, Osebnost leta 2022 TV Vaš kanal.

Direktorica in odgovorna urednica TV Vaš kanal Irena Vide je ob tej priložnosti poudarila: »Naj se zazrem pravljičnih sedem let nazaj. Na Vašem kanalu smo z vsakodnevno prisotnostjo na terenu vse bolj zaznavali prihajajoče korenite spremembe v družbi. V vse hitrejšem tempu vsakdana in hlepenju po več so mnoga dobra dejanja tu živečih posameznikov ostala spregledana. Za večino morda manj pomembna, a toliko bolj pristna in srčna. In izjemnem odziv širše javnosti potrjuje: odločili smo se prav. Vseh sedem let, tudi v času epidemije Covida in v v času energetske krize, ki tudi naši medijski hiši ni prizanesla, naša akcija živi naprej. Dirigira ji srčnost vseh igralcev na odru dobrega in plemenitega.«

Za naziv se je sicer potegovalo še enajst osebnosti meseca: kvačkarica in vsestransko aktivna Nežika Režek, sommelier leta 2022 Gregor Kren, ravnatelj OŠ Ane Gale Sevnica Gregor Pirš, dolgoletna humanitarna delavka in aktivna članica Bralne značke Vladimira Škof, organizatorka dobrodelnega opernega maratona mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran, ustanovitelj Facebook skupine Lahkih nog po Dolenjski Ciril Miklič, svetovni mladinski prvak v kolesarstvu na velodromu Žak Eržen, eden glavnih soustvarjalcev rokometne zgodbe v Trebnjem Alojz Radelj, avtorja vsakoletne bučne pravljice v Pavlovi vasi Marija in Milan Bračun, vsestranski kulturnik in avtor povesti o Povodnem možu na Krki Rudi Škof ter gonilna sila nočnega pohoda in božičnega koncerta v jami Grdanji skedenj Branko Butala.

Posnetek celotne prireditve, ki jo je gostila prenovljena dvorana Kulturnega doma Mirna in na kateri je med drugim zazvenela izbrana pesem v izvedbi MePZ Leo Fortis Trebnje, si lahko v programu Vašega kanala ogledate v soboto ob 20. uri.

Foto: Robert Kokol – Foto Asja

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si