Obnovili bodo leseni most na Borštu

Župan občine Brežice Ivan Molan je z direktorico podjetja Rafael Sevnica Marijo Možina podpisal pogodbo za izdelavo projekta in gradnjo novega lesenega mostu na Borštu. Obnova mostu je bila že načrtovana nekaj časa, visoke vode konec leta 2022 pa so most poškodovale do te mere, da je postala obnova prednostna naloga občine. 1,1 milijona evrov vredna pogodba obsega zagotovitev celovite in funkcionalne rekonstrukcije vozišča in obnove lesenega mostu čez Krko.

Župan je dejal, da je bila občina uspešna v pogovorih z Ministrstvom za obrambo, ki bo v skladu z dogovorom o medsebojnem sodelovanju v zvezi s projektom posodobitve Vojaškega letališča Cerklje ob Krki za sofinanciranje lokalne infrastrukture v dveh letih namenilo približno700 tisočakov za nov most. Župan je še dodal, da most po odločitvi občine kljub temu, da nima statusa spomenika kulturnega pomena, ostane lesen in ohrani tradicionalni izgled.

Predsednik sveta KS Cerklje ob Krki Damjan Kodrič je podpisa pogodbe zelo vesel, saj je za krajane most izrednega pomena in so veseli, da bo ohranil leseno konstrukcijo, saj je simbol tako vasi Boršt kot Kulturno turističnega društva Boršt. Pomemben je za tradicionalne skoke z mostu, krajani upajo, da bodo konec avgusta oz. septembra že lahko izvedli skok z mostu.

Direktorica podjetja Rafael Sevnica Marija Možina pa je dejala, da je to že tretji most, ki ga bodo obnavljali v občini Brežice in drugi leseni most na Krki. V pričakovanju lepega vremena pričakuje normalen potek del in zaključek v pogodbenem roku.

Vir in foto: Občina Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si