Odprtje razstave natečajnih rešitev za šolo

Na odprtju razstave natečajnih elaboratov javnega projektnega enostopenjskega natečaja za OŠ dr. Mihajla Rostoharja je zbrane pozdravila v. d. direktorja občinske uprave Mestne občine Krško Ajda Štrucl, v nadaljevanju pa sta natečaj in zmagovalno rešitev predstavila predstavnik komisije za izbor in predstavnik ponudnika, ki je prejel prvo nagrado.

V septembru 2022 je bil objavljen javni natečaj za OŠ dr. Mihajlo Rostohar, nakar je v decembru komisija izbrala najprimernejšo rešitev. Na natečaj so prispeli štirje predlogi, ki vsak zase na inovativen način predstavljajo idejo, kako umestiti stavbo v občutljivo okolje zaledja starega obcestnega trga v Krškem.

Prvo nagrado je prejel elaborat ponudnika Dans arhitekti d. o. o.. Po mnenju komisije predlagana rešitev z nenavadno obliko maksimalno izkorišča lokacijo ter z odprtostjo omogoča kvalitetno okolje za uporabnike kot tudi zaposlene. Po načrtu bi projekt, ocenjen na nekaj več kot 10 milijonov evrov, lahko prve uporabnike sprejel že v letu 2026.

Razstava vseh prispelih natečajnih elaboratov bo v klubu Kulturnega doma Krško na ogled vsak dan do 3. februarja med 10. in 12. ter 15. in 17. uro.

Vir in foto: Mestna občina Krško

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si