Odbojkarji Krke s 3:0 odpravili še Črnuče II

V tekmi četrtega kroga državnega prvenstva sta se v Novem mestu pomerila Krka in Črnuče II. Novomeščani so prišli še do četrte zaporedne zmage, tokrat s 3:0 (16, 10, 17). Za Krko sta se izkazala Pušnik (10 točk) in Hvala (8), pri gostih pa sta po 6 točk zbrala Elikan in Lenič. Krka bo v prihodnjem krogu gostovala v Mislinji.

Vsega uro igre je Krka potrebovala do nove zanesljive zmage, tokrat nad mlado ekipo Črnuč II. Črnučani, vodi jih Jaka Bevc, ki je svoje prve odbojkarske korake naredil prav v Krki, so zaradi poškodb nastopili v okrnjeni postavi, v ekipi Krke pa je zaradi poškodbe gležnja tekmo prav tako izpustil tudi Grega Erpič.

Matevž Hvala, sprejemalec Krke: “Čeprav Črnuče morda niso tako kvalitetna ekipa, smo vseeno morali odigrati na polno. Z rezultatom smo lahko zadovoljni. Tudi mlajši smo dobili priložnost, katero smo kar dobro izkoristili in tako nam bo trener lahko zaupal tudi na prihodnjih tekmah.”

Jaka Bevc, trener Črnuč II: “Lepo se je bilo vrniti v dvorano Marof. Škoda, da ni bilo še več navijačev, ampak vzdušje je bilo vseeno dobro. Prvi set smo lepo odprli. Igrali smo kot znamo, držali smo se tudi tega, kar smo se dogovorili. Potem pa smo pričeli delati napake, popustili smo na servisu in če storiš 10 napak na servisu, si težko konkurenčen. Bravo Krki za igro, mi pa bomo gradili naprej na prvem setu.”

1.B DOL, 4. krog Krka – Črnuče II 3:0 (16, 10, 17)

ŠD Marof Novo mesto, 22. oktober 2022. Sodnika: Suljkanović Amir, Miklošič Sonja. Obiskovalcev: 50. MOK Krka: Hafner, Kosmina 5, Borin (L), Kožar 2, Pulko 7, Lavrič 5, Hvala 8, Lindič 2, Pušnik 10, Hočevar, Vidmar, Jakše (L), Laknar 2. Trener: Jernej Rojc. Črnuče II: Ritmanič 1, Mivšek, Rutar, Kosanc 1, Zajc, Elikan 6, Vindišar 2, Šenk 2, Drobež, Lenič 6, Rojc (L). Trener: Jaka Bevc.

Vir: MOK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si