Obnova atletskega stadiona se zaključuje

Župan občine Brežice Ivan Molan si je z vodjo naložbe, nadzornikom, upravljavcem in predstavnikom izvajalca ogledal, kako napredujejo dela obnove brežiškega atletskega stadiona na terenu. Sredino neurje v Brežicah je na gradbišču poškodovalo novo panelno ograjo (na ograjo se je prevrnilo podrto drevje), zato je ob zaključevanju del potrebna tudi zamenjava poškodovanih panelov.

Občina Brežice je oktobra 2022 pričela z intenzivno prenovo atletskega stadiona v Brežicah. Projekt je razdeljen na šest faz, trenutno sta v izvedbi 1. in 5. faza. Ti fazi obsegata zamenjavo sintetične podlage in drenažnega asfalta, odvodnjavanje, zamenjavo opreme vezane na zamenjavo sintetične podlage, ureditev elektrike in kanalizacije, ki sta vezani na to fazo, in kot predpripravo na nadaljnje faze obnove tudi novo ograjo z vsemi vhodi in kartičnim dostopom.

Trenutno zaključujejo izvedbo sintetične podlage (polytan), predvidoma konec tedna sledi risanje črt po podlagi.  V sklopu 5. faze pa je izvajalec že postavil ograjo s kartičnim dostopom. Končanje del prenove s pridobitvijo uporabnega dovoljenja je predvideno konec meseca avgusta 2023.

Z obnovo se bo izboljšala uporabnost objekta, varnost uporabnikov ter podaljšala življenjska doba stadiona. Prenovljeni stadion bo omogočal tudi izvedbo tekmovanj višjega ranga, česar se še posebej veselijo v brežiškem atletskem klubu.

Vir: Občina Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si