Prvo desetletje Moškega pevskega zbor Dob

Na zadnjo nedeljo v novembru so člani Moškega pevskega zbora Dob, ki delujejo pod okriljem Kulturno-športnega društva Dob, napolnili avlo OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični in obiskovalce popeljali skozi desetih veselih let svojega delovanja. Na odru šentviške šole so se jim pridružili člani Moškega pevskega zbora Vidovo, za hudomušne vložke pa sta skozi zgodbo desetih let prisotne nasmejala člana Gledališke skupine P.L.I.N. s Čateža pri Trebnjem v vlogi Bogomile iz Boge vasi in Ivana iz Babje doline.

Začetek Moškega pevskega zbora Dob sega v konec leta 2011, ko se je zbralo dvajset mož in fantov iz okoliških vasi, ki so zbrali pogum, da uresničijo dolgoletno željo o ustanovitvi pevskega zbora v Krajevni skupnosti Dob pri Šentvidu. Prve pevske korake so naredili pod vodstvom Robija Markoviča, od marca 2012 do 2017 jih je vodil in spodbujal Matej Vovk, član SNG Opera in balet Ljubljana. Od leta 2017 zbor deluje pod vodstvom vsestranskega glasbenega virtuoza Žige Jernejčiča. Vse od začetka so pevci pomemben člen družabnega utripa soseske sv. Petra v Dobu pri Šentvidu, sodelujejo tudi na prireditvah v občini Ivančna Gorica in izven nje.

Njihovega začetka se dobro spominja tudi župan Dušan Strnad, ki je Moškemu pevskemu zboru Dob za 10 let delovanja izročil spominski kovanec Prijetno domače. Kot je dejal, naj jim bo priznanje v zahvalo in vzpodbudo še za naslednjih deset let. V imenu sveta Krajevne skupnosti Dob pri Šentvidu pa se je pevcem s spominskim priznanjem zahvalil predsednik Andrej Pušljar.

Vir: Občina Ivančna Gorica, foto: Gašper Stopar

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si