Ob dnevu slovenskega športa dan odprtih vrat v Predsedniški palači

Urad predsednika Republike Slovenije je na današnji državni praznik, dan slovenskega športa, v Predsedniški palači pripravil dan odprtih vrat. V imenu predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki se mudi na zasedanju Generalne skupščine Organizacije združenih narodov v New Yorku, je obiskovalce nagovoril slovenski olimpionik Miroslav Cerar, v prostorih predsednika republike pa jih je pozdravila gospa Tanja Pečar.

“Ob tem lepem trenutku sem po pooblastilu našega predsednika, spoštovanega Boruta Pahorja tukaj, da vam izrazim iskreno dobrodošlico ob tem velikem slovenskem športnem prazniku,” je nagovor začel Cerar in vsem zaželel veliko energije in zadovoljstva. Poudaril je, da tokrat že tretjič zapovrstjo praznujemo ta naš slovenski praznik in da se moramo zavedati, da smo Slovenci in naša država športna velesila. “Naši športniki in športnice so to tudi letos potrdili in dokazali z izvrstnimi rezultati in uspehi,” je dejal olimpionik, ob tem pa opozoril, da je pomen današnjega praznika širši – da nas opomni in poziva, da bi se v čim večjem številu ukvarjali s kakršno koli obliko športa. Poudaril je, da sta telesna aktivnost in gibanje, pri katerima pridobivamo osnovne spretnosti, moč in vzdržljivost, v vsakdanjem življenju zelo pomembna. Spomnil se je tudi uspehov slovenskih športnikov v preteklosti. “To dediščino moramo ceniti,” je dejal in nagovor sklenil s pozivom k športni aktivnosti.

Obiskovalke in obiskovalci so si lahko ogledali tudi “zastavo slavnih”, na kateri so zbrani podpisi najboljših slovenskih športnic in športnikov in ki predsednika Pahorja redno spremlja na športnih prireditvah. Zastava slavnih je od 21. septembra 2022 del razstave z naslovom V čevljih zmagovalcev: Slovenke in Slovenci ter njihovi športni dosežki in bo na voljo za ogled do 30. marca 2023 v Muzeju novejše zgodovine v Ljubljani.

Vir in foto: Urad predsednika RS

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si