Novomeški košarkarji še vedno neporaženi

Novomeški košarkarji tudi po 13. kolu Lige Nova KBM ostajajo neporaženi. V derbiju lige so po preobratu v zadnji četrtini na domačem parketu premagali domžalski Helios s 74:67 (18:18, 15:17, 17:21, 24:11).

Pred uradnim začetkom tekme so se z minuto molka poklonili Marjanu Gregorčiču, svoj čas izjemnemu športnemu novinarju in sopotniku kluba, ki je umrl konec minulega leta.

Gašper Okorn, trener Krke: »Čestitam fantom za oddelano. Ni bila tekma za uživanje v lepoti, ampak trda predstava obeh moštev. Veliko se je grešilo v napadu, a razlog za to je tudi dobra obramba. Helios je napadalno moštvo, proti kateremu dobivata obramba in skok. To smo odpravili z odliko, saj tako v domačem prvenstvu kot v 2. ABA ligi dosegajo po večini več kot 90 košev. Danes smo pokazali, da jih lahko pustimo na manj koših, imamo pa tudi še mi rezerve v napadu. Zato sem lahko zadovoljen, seveda pa se da še vedno bolje. Polovica prvenstva je sedaj za nami in jaz si želim, da v drugi polovici obranimo prvo mesto na lestvici. Imamo dve zmagi prednosti pred Heliosom, ostali pa so že precej zadaj, tako da je v naših rokah, da to prednost zadržimo v naslednjih 14 tekmah, osvojimo drugo mesto pred končnico, saj gre Olimpija avtomatsko na prvo mesto, in se potem posvetimo morda tudi drugim stvarem.«

Jan Špan, igralec Krke: »Bila je težka tekma, kar smo tudi pričakovali. Pokazali smo pravi karakter, sicer samo v 5-10 minut, ko se je tekma odločala. V prihodnje bomo morali to razpotegniti skozi več minut. Če nam bo to uspelo, bo dobro za nas, drugače pa bomo v težavah, kot smo bili tudi v delih današnje tekme. Zmagali smo predvsem zaradi obrambe, saj v letošnji sezoni ni lahko zadržati Heliosa pod 70 točkami. Tako v slovenski ligi kot v 2. ABA ligi se večkrat ustavijo med 80 in 100 točkami, mi pa smo bili ravno v pravem času zbrani in tega rabimo v prihodnje še več.«

Krkaši imajo tako 13 zmag v 13 tekmah v Ligi Nova KBM, Heliosu, ki je drugi na lestvici, pa sedaj bežijo za dve zmagi. Naslednja tekma v Ligi Nova KBM jih čaka v soboto, ko bodo igrali pri Podčetrtku. Že v sredo ob 19. uri pa jih čaka nova domača tekma s Heliosom, tokrat prva četrtfinalna tekma Pokala Spar.

5x Krkin naj:
Najboljši streleca: Rok Stipčević 17
Največ skokov: Miha Škedelj 9
Največ asistenc: Rok Stipčević 4
Največ pridobljenih žog: Miha Cerkvenik, Rok Stipčević, Radosav Spasojević, Jan Špan in Jurij Macura 1
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Rok Stipčević 22

Vir in foto: KK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si