Novomeški DeSUS ima novega predsednika

Redne volilne skupščine Mestne organizacije Demokratične stranke upokojencev DeSUS Novo mesto se je udeležilo zelo veliko članov.

Dosedanji predsednik Mestnega odbora DeSUS Novo mesto mag. Adolf Zupan je na njej najprej predstavil delo mestne organizacije v preteklem, sicer njegovem drugem mandatu. V preteklem mandatu si je MO DeSUS Novo mesto prizadeval za boljši položaj starejših in vseh generacij na lokalnem nivoju. Mestna občina zagotavlja sredstva za pomoč na domu v obsegu, ki ga lahko zagotavlja Dom starejših občanov Novo mesto, prispeva k vgradnji dvigal v večstanovanjske stavbe, povečala je sredstva za delovanje društev upokojencev, premaknila je tudi projekt zagotovitve varovanih stanovanj. Dodal je, da je zaskrbljujoče, da v Domu starejših ne morejo zagotoviti kadra, da bi ustregli vsem, ki potrebujejo pomoč na domu, in da tudi tu nastaja čakalna vrsta.

Na rednih volitvah pa je bil nato za novega predsednika izvoljen Roman Kapš, inženir elektronike, z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami v gospodarstvu, zasebnem in javnem sektorju.

Skupščine sta se udeležila tudi predsednik Demokratične stranke upokojencev Slovenije Toni Rifelj, predsednik Pokrajinskega odbora DeSUS za Dolenjsko in Belo krajino Vlado Bezjak, ki sta poudarila izjemen prispevek novomeškega DeSUS-a pri utrjevanju in zgrajenem zaupanju v občinskem in
slovenskem prostoru.

vir: MO DeSUS Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si