Košarkarji Krke zaključili sezono

Košarkarji Krke so v tretji, odločilni tekmi polfinala končnice Lige Nova KBM doma izgubili z domžalskim Heliosom s 65-72 (19-13, 10-21, 20-18, 16-20) in tako končali letošnjo sezono.

Krkaši so tudi tokrat igrali praktično le s šestimi igralci, brez Jairusa Hamiltona in Nike Bačvića ter že dalj časa odsotnih Jurija Macure in Marka Radovanovića. Začeli so v petorki Jan Špan, Miha Cerkvenik, Leon Stergar, Miha Škedelj in Darko Planinić. Ob polčasu je bilo 29-34. V tretji četrtini so novomeški košarkarji ves čas lovili goste, a jim je zmanjkalo moči in gostje so se zasluženo uvrstili v finale.

Gašper Okorn, trener Krke, je po tekmi povedal: »Ključni trenutek na tekmi je bil, ko smo povedli z 49-47 in potem to v trenutku zapravili. Takrat se je tekma začela prelamljati. Obrambno nismo igrali slabo. Želja je bila velika in igrali smo do zadnjih atomov moči. Tekmo smo izgubili s preslabim napadom in 18 izgubljenimi žogami. To je razlog za končno razliko. Žal smo bili v zadnjih dveh tekmah res v težki situaciji, igralci, ki so igrali, pa so res dali svoj maksimum. Danes bi se lahko obrnilo tudi drugače, a smo mogoče skozi celo tekmo hoteli nekoliko preveč na silo in na hitro prelomiti tekmo in to je bila napačna odločitev. Seveda sem razočaran z izpadom v polfinalu in morali bomo to analizirati. Finale je bilo dosegljivo, a nam je v zadnjem mesecu bilo zelo težko. Razočaranje je, a slabe vesti nimam. Fantom, ki so danes igrali in na koncu ostali sami, sem povedal, da sem ponosen nanje. Ostali smo le s šestimi igralci in cela sezona je bila polna nekih nesrečnih slučajev, ki so sicer del športa. Od Macure do Radovanovića, Cousins je bil praktično ves čas poškodovan in trikrat v sezoni smo ga vračali v ekipo. Hamilton ni poškodovan, je pa ves čas bolan in tudi v teh tekmah nam ni pomagal. Bačvić je postal oče, kar ga je izčrpalo. Enostavno se je vse nabralo. To je šport in v zadnjem tednu bi dali zlato za enega zdravega igralca. Sam imam željo ostati v klubu in stvari, ki so šle letos narobe, popraviti. Mislim, da smo se vsi skupaj v tej sezoni veliko naučili.«

vir: KK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si