Moja dežela – lepa in gostoljubna

Na Dnevih slovenskega turizma v Novi Gorici je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2023. Vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti je letos potekalo pod sloganom Na izlet s Turistično zvezo Slovenije, s čimer smo promovirali novo digitalno aplikacijo Moj – izlet.si, ki so ga letos brezplačno ponudili v uporabo.

Ne glede na vremenske kataklizme je državna ocenjevalna komisija letos pregledala 28 mest, 19 mestnih, vaških in trških jeder, 35 izletniških točk, 21 izletniških krajev, 10 mladinskih prenočišč, 18 kampov in glampingov ter 25 tematskih poti, na natečaju pa so izbirali tudi najboljše Petrolove bencinske servise.

Poglejmo, kako so se odrezali Dolenjska, Bela krajina in Posavje: V kategoriji manjših mest je na drugem mestu Sevnica, po glasovih prek spleta med najlepše urejena mestna jedra sodi brežiško, med izletniškimi kraji je na drugem mestu pristala Kostanjevica na Krki, na tretjem mestu najlepše izletniške točke je Doživljajski park Cukrarca, največ glasov v kategoriji kampov pa je prek spleta prejel Kamp Kolpa.

Vir: Turistična zveza Slovenije, foto Iztok Pipan

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si