Nadzorni odbor ni odkril nepravilnosti

Včeraj popoldne se je na 18. redni seji sešel Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno. Živahno je bilo pri poročilo o nadzoru nadzornega odbora, ki je sicer ugotovil, da je občina pri nadzorovanih projektih ravnala gospodarno.

Nadzorni odbor je na pobudo članice občinskega sveta opravil pregled treh občinskih dejavnosti, in sicer javnega naročila preboj Radna vas, asfaltiranja odseka ceste v Gorenjih Laknicah in v Češnjicah ter nakupa vrtnega traktorja za košnjo in urejanje zelenic, predvsem pa brežin. Pri tem je ugotovil, da občina na nekatere okoliščine nima vpliva, da pa je v vseh nadzorovanih primerih ravnala gospodarno in korektno. »Ugotovitve so pokazale, da občinska uprava vodi postopke in projekte racionalno in kot dober gospodar išče primerne rešitve, se ustrezno odziva na okoliščine in se odloča v dobrobit občanov. Vesel sem, da to prepoznava večina prebivalcev v naši občini,« je ob tem povedal župan Anton Maver.

Občinski svet je med drugim potrdil spremembo odloka o ustanovitvi JP Komunala Trebnje zaradi preimenovanja ulice, kjer ima podjetje sedež. Spremembe so tudi v odloku o izvajanju javne gospodarske službe oskrbe s pitno vodo, in sicer zaradi aktivnosti, s katerimi v občini zagotavljajo oskrbo s kakovostno pitno vodo tudi na območjih, kjer javnega vodovoda doslej ni bilo, občinski svet pa se je strinjal tudi s postopnim prehodom na daljinsko odčitavanje porabe vode.

Vir: Občina Mokronog-Trebelno, foto: Lapego

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si