MO Celje naj gostiteljica kolesarske dirke Po Sloveniji

Ena izmed zadnjih aktivnosti letošnje, že 28. dirke Po Sloveniji, je bila izbor destinacije, ki je od vseh 40 sodelujočih destinacij pri promociji dirke najbolj izstopala in ob tem tudi zadostila vnaprej podanim kriterijem izbora za naj gostitelja dirke. Komisijo je letos najbolj prepričala Mestna občina Celje, ki je s svojim celovitim, strokovnim in inovativnim pristopom dirki Po Slovenji, ki se je tudi letos zaključila v Novem mestu, dala poseben pečat.

Dogodek s podelitvijo pokala za naj gostitelja je potekal na Starem gradu Celje, kjer so se zbrali člani komisije za izbor, člani organizacijskega odbora dirke, predstavniki in gosti Mestne občine Celje, na vabilo pa se je odzvalo tudi nekaj županov in predstavnikov ostalih občin, gostiteljic letošnje dirke. Članici komisije za izbor Naj gostitelja Mojca Novak in mag. Maja Pak sta županu Mestne občine Celje Bojanu Šrotu izročili pokal za naj gostitelja dirke Po Sloveniji 2022, ki je enak pokalu zmagovalca dirke Po Sloveniji. Gre za repliko 5200 let starega lesenega kolesa, najdenega na Ljubljanskem barju, ki velja za najstarejše najdeno kolo na svetu.

Predstavniki vseh ostalih destinacij-gostiteljic dirke so v znak zahvale za sodelovanje in vsebinsko raznoliko ter kakovostno promocijo ne le dirke, pač pa tudi kolesarstva kot športa v najširšem pomenu, prejeli zelene majice.

Vir in foto: Dirka Po Sloveniji

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si