Otroci na letovanju ne pogrešajo telefonov

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto je tudi letos organiziralo zdravstveno letovanja otrok na Debelem rtiču. V ponedeljek, 24. julija 2023, so s predstavniki občin in prostovoljci ter vodstvom novomeškega Rdečega križa obiskali otroke v drugi izmeni. Na Debelem rtiču je bilo v tej izmeni 70 otrok iz vseh osmih občin, ki jih z delom pokriva območno združenje. Otroci so prikazali plesni program, v katerem so sodelovali vsi udeleženci in njihovi mentorji, vsako leto dodajo kakšen nov ples na aktualno glasbo, ki je kot hit poletja na Debelem rtiču. Pedagoška vodja Sabina Pekolj je pohvalila skupino, v kateri so otroci stari od pet do 15 let in poudarila, da veliko ustvarjajo, tekmujejo v športnih igrah, se pogovarjajo in nič ne pogrešajo telefonov, tablic in računalnikov. Doživeli so tudi manjše neurje, zadnje dni pa je zaradi slabšega počutja odšlo domov nekaj otrok.

Otroke so obiskali tudi župan občine Žužemberk Jože Papež in direktor občinske uprave Žužemberk Tomaž Hrastar, podžupanja Mestne občine Novo mesto Sara Tomšič in predstavnica občine Dolenjske Toplice Majda Gazvoda. Kot vedno, so jih tudi tokrat obdarili s sladkarijami in sladoledom in bili veseli, da otroci uživajo v brezskrbnih počitnicah.

Predsednica novomeškega območnega združenja Danica Novak Malnar je v nagovoru poudarila, da je letos letovalo 187 otrok starih od 5 do 18 let iz vse Dolenjske in da za izvedbo letovanja prispevajo ministrstvo za zdravje, občine, krajevne organizacije, posledično pa je potem prispevek staršev minimalen in znaša 21 evrov. Vključili so vse otroke, ki so dobili zdravstveno napotitev.

V avgustu bodo iz dolenjskih občin vključili na socialno letovanje na Debelem rtiču še 53 otrok.

Organizacija letovanja ni mačji kašelj, zato se veselijo, da vse otroke zdrave ter z lepimi spomini na letovanje pripeljejo domov in prepričani so, da bo tako tudi letos.

Vir: OZRK Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si