Taborniki na TUF-u

Na idilični lokaciji Stadion v Vavti vasi je minuli konec tedna potekalo prvo slovensko taborniško tekmovanje v Ultimate frizbiju – TUF, ki so ga organizirali novomeški taborniki iz Rodu gorjanskih tabornikov. Gre za inovativen šport, ki je po svetu navdušil že več kot 8 milijonov športnikov, zdaj pa je njegova priljubljenost vse večja tudi v Sloveniji.

Kljub slabemu vremenu tabornikov nič ni moglo ustaviti pri uživanju v zabavnih in napetih igrah. Na dogodku se je zbralo osem ekip iz celotne Slovenije, ki so se predano borile za naslov prvakov prvega TUF-a in kot se za tabornike spodobi, v blatnih barvah zaključile tekmovanje.

Poleg športnih aktivnosti so vikend preživeli tudi v pristnem taborniškem duhu. Postavili so si šotore in prenočili na prizorišču, v prostem času pa so se povezali, stkali nova prijateljstva in izmenjali izkušnje ter znanje. Ob zaključku tekmovanja so bile podeljene zaslužene nagrade in priznanja najboljšim ekipam, ki so se še posebej izkazale na igrišču. Največji dosežek tekmovanja pa je po besedah organizatorjev vsekakor občutek pripadnosti in povezanosti, ki so ga vsi začutili v teh dveh dneh. TUF je tabornikom ponudil priložnost za druženje, tekmovanje in skupno gradnjo vrednot taborništva.

Vir: Rod gorjanskih tabornikov

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si