Krkaši pred uvodno tekmo sezone dobro pripravljeni

Rokometaše Krke do prve tekme v novi rokometni sezoni 2022/23 v ligi NLB ločita še dva dneva. Po skoraj treh mesecih se ta konec tedna znova začenja pestra športna jesen, Novomeščani pa bodo znova na prizorišču najelitnejše druščine – lige NLB. Kot je pred uvodom v pripravljalno obdobje med obema sezonama poudaril trener Mirko Skoko, si želi z nekoliko spremenjeno postavo čim prej zagotoviti obstanek med elito.

»S tekmami v tem pripravljalnem obdobju sem zadovoljen. Generalno gledano so fantje prikazali dobre igre, najpomembnejše pa je, da ni bil nihče poškodovan, tako da smo za tekmece v ligi pripravljeni,« je povedal Skoko. Krkaši so sicer med poletjem odigrali deset pripravljalnih tekem, med drugim so se udeležili dveh mednarodnih turnirjev. »Fantje so na splošno zadovoljili moja pričakovanja, so v dobri formi, čuti se ta timska povezanost,« je o ekipi, pred katero je zahtevna rokometna jesen, še povedal Skoko. »Kar se okrepitev tiče, lahko povem, da je bil na začetku priprav poškodovan Blaž Nosan, nekaj težav s poškodbo ima trenutno Veljko Stanojević, tako da se morata še uigrati, za vratarja Jureta Blaževiča pa lahko rečem, da je velika okrepitev.«

Novomeščani torej odštevajo dneve do uvodne tekme sezone, žreb jim je v prvem krogu lige NLB določil tekmeca iz Celja. »Mislim, da so Celje, Gorenje in Trimo še vedno za razred boljše ekipe, a to še ne pomeni nič. Mi moramo na vseh tekmah dati vse od sebe, biti moramo na zelo visokem nivoju, torej od vratarja do vseh igralcev na igrišču, da lahko pariramo tako kakovostnim ekipam. Verjamem, da so presenečenja možna. Petkovo tekmo že nestrpno čakamo, borili se bomo za vsako žogo in verjamem, da bomo dosegli dober rezultat. Fantje so sproščeni, ni nobenega pritiska, verjamem pa, da Celjanom v Novem mestu ne bo lahko,« je pred petkovim krstnim nastopom med elito še povedal Skoko.

Rokometaši Krke so se pred prvenstvom nekoliko kadrovsko okrepili. Ekipa, ki bo zastopala barve MRK KRKA, je sestavljena premišljeno, v njej je nekaj izjemno kakovostnih posameznikov, ki svoje znanje in izkušnje predajajo na mlajše rokometaše.

Vir in foto: MRK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si