FOTO: Jesenska zelemenjava 2023

Območno združenje RKS Novo mesto je minulo soboto na Glavnem trgu organiziralo že 20. dobrodelno akcijo ZELEMENJAVA – jesen 2023.

Akcija je namenjena izmenjavi sadik, pridelkov sadja in zelenjave, ozimnice ter literature z vrtnarskega področja. Z akcijo pa tudi spodbujajo k druženju, povezovanju in medsebojni pomoči posameznikom.

Na stojnicah so ponujali sadike mačeh, radiča, drobnjaka, pridelke sadja in zelenjave, moko ter ozimnico. Za izmenjavo so prejeli tudi 5 kilogramov jesenskih pridelkov in semena trajnic. Ker se približuje praznik, dan spomina na mrtve, so pripravili tudi delavnico izdelovanja ikeban pod mentorstvom njihove prostovoljke Mateje Muhič. 16. oktobra so obeležili svetovni dan oživljanja, zato so spremljevalni program obogatili s prikazom temeljnih postopkov oživljanja z AED.

Da so dogodek izpeljali, gre zahvala donatorjem. Skupaj so jim podarili kar 420 kosov sadik rož in zelenjave ter več kot 100 kg pridelkov in ozimnice.

Vse, kar se ni zamenjalo med udeleženci dogodka, so podarili socialno ogroženim uporabnikom, prostovoljne prispevke pa namenili v sklad za pomoč ljudem v stiski.

Dobrodelna akcija ZELEMENJAVA vsako leto beleži boljši obisk in tudi letos je toplo vreme privabilo na stojnico kar 160 obiskovalcev. Organizatorji upajo, da so z dobrodelno akcijo med ljudi zasejali dobrosrčnosti in jim polepšali sobotno dopoldne.

Vir: Območno združenje RKS Novo mesto

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si