Moč humanosti

S prireditvijo Moč humanosti se metliški Rdeči križ zahvaljuje in spominja vseh plemenitih krvodajalcev, ki z darovanjem krvi rešujejo življenja in zaradi katerih imamo v Sloveniji v vsakem trenutku dovolj varne krvi.

Na prireditvi v metliškem kulturnem domu so podelili 20 priznanj krvodajalcem za večkratno darovanje krvi – 20-krat so jo darovali Jože Konda, Ivan Gruden, Janez Dragovan, Janko Popovič in Maladen Cesar, 30-krat Andrej Žist, Ivan Piškurič, Gregor Fir, Matjaž Štravs, Tone Stepan, Igor Starašinič, Alen Kovač in Majda Hlebec, 40-krat(Jani Kremesec, Dušan Rožman in Zvonko Černič, 50-krat Boštjan Ovniček in 60-krat Janez Stopar, 80-krat Vid Šalinger in Anton Štefanič, 100-krat so kri darovali Jože Kerč, Marjan Kerč, Stane Sodja, Vukšinič Stanislav in Peter Videtič

Podelili so tudi en srebrni znak ter štiri zlate znake Rdečega križa Slovenije prostovoljcem za dolgoletno delo v Rdečem križu Metlika: srebrni znak je prejela Ivanka Žlogar, zlatega pa Božica Ahec, Darja Dragovan, Stanka Nemanič in Martina Vajda za več kot 30-letno delo v RK Metlika.

Območno združenje Rdečega križa Metlika, ki pokriva občino Metlika, ima evidentiranih 2.120 krvodajalcev, od tega 1200 aktivnih, kar pomeni 15 odstotkov občanov. Letno organizirajo tri redne in eno izredno akcijo, veliko krvodajalcev pa gre na odvzem na transfuzijski oddelek SB Novo mesto. Letno se odzove do 600 krvodajalcev.

Območno združenje Rdečega križa Metlika se je na slovesnosti zahvalilo tudi občini Metlika za vsestransko pomoč pri izvajanju nalog RK, podjetjem za družbeno odgovornost do krvodajalstva, medijem za poročanje ter zavodom in društvom za skupno sodelovanje ter predanim prostovoljcem.

vir: OO RK Metlika

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si