Jared Jarvis okrepil novomeško Krko

Odbojkarjem Krke se je do konca letošnje sezone pridružil Jared Jarvis. 27-letni in 193 cm visoki Kanadčan, ki bo zapolnil vrzel na mestu sprejemalca-napadalca. V Slovenijo je pripotoval pozno v ponedeljek in se v torek že pridružil ekipi na treningu.

Jared bo decembra dopolnil 28 let, za njim je že kar pestra mednarodna kariera. Začel je v Kanadi, nadaljeval v Nemčiji, nato je eno sezono odigral v Združenih državah Amerike, igral je še v Izraelu in Grčiji, pred prihodom v Slovenijo pa v Indoneziji.Navdušen sem nad prihodom v Slovenijo! Gre za čudovito državo in zelo dobro okolje, v katerem lahko računam na medsebojno zaupanje, spoštovanje in podporo. Ekipi želim doprinesti svežo energijo in pomagati do uspehov. Vedno sem pripravljen narediti dodaten korak, da premagam nasprotnika,” so bile ene prvih besed novinca v dresu Krke.

Jernej Rojc, trener ekipe, je med drugim povedal:“Že od samega začetka sezone smo iskali dodatno moč na mestu napadalca-sprejemalca, saj nam je na tem mestu manjkal kvaliteten igralec tako na treningih kot na tekmah. Prvenstvo je z osmimi ekipami v ligi zelo skoncentrirano od samega začetka in vsaka poškodba je lahko odločilna. Vesel sem, da nam je končno uspelo in verjamem, da bo Joey vnesel v ekipo dodatno pozitivno energijo in kvaliteto, ki jo bomo v napornem ritmu do novega leta še zelo potrebovali.”

dr. Aleš Hvala, predsednik MOK Krka: “Zaradi poškodbe mladega sprejemalca Gabrijela Laknerja je onemogočeno optimalno delo na treningih, predvsem pa razvoj dogodkov v DOL ni po naših pričakovanjih, saj je izkupiček prvega kroga manjši, kot smo si želeli. Naš cilj je še vedno uvrstitev med šest in tudi zato moramo nekaj spremeniti, dodati. Upamo, da bomo pri tem uspešni. Jarvis je pred tem igral v univerzitetni ligi v Kanadi, v Nemčiji in v Grčiji, tako da ima tudi mednarodne izkušnje. Pričakujemo, da bo v ekipo prinesel nove ideje, predvsem pa borbenost, napadalnost in bistveno prispeval k skupnemu številu točk na tekmah in vzdušju v ekipi. Kanadska odbojka je na visokem nivoju, tudi v Sloveniji je bilo že kar nekaj igralcev in trenerjev od tam.”

vir: MOK

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si