Igraj se v mestu – dan brez avtomobila v Črnomlju

Včeraj je bilo na parkirišču pred črnomaljskim gradom pestro. Dogodek Igraj se v mestu – dan brez avtomobila, ki je v tamkajšnji občini potekal v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, se je začel zjutraj s telovadbo in nadaljeval popoldne z rokodelskimi stojnicami lokalnih ponudnikov, animacijami za otroke in glasbenim koncertom skupine Dixie Shock Band.

Obiskovalce je pozdravil župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek, ki je izpostavil pomembnost trajnostne mobilnosti, saj prinaša manj onesnaževanja in plinov v okolju, ter povabil k uporabi trajnostnih načinov mobilnosti, kot so hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza in podobno.

Obiskovalci so si imeli možnosti ogledati fotografsko razstavo na temo trajnostne mobilnosti, se preizkusiti na kolesarskem poligonu, pregledati izpravnost svojih koles, opraviti tečaj varne vožnje s kolesi po mestu in obvoznici, spoznati mobilno policijsko postajo ter nakupovati na stojnicah lokalnih ponudnikov. Veliko aktivnosti je bilo namenjenih tudi otrokom, ki so lahko prisluhnili kamišibaj predstavi, ustvarjali in se tudi sami pomerili v kolesarskih spretnostih.

Vir in foto: Občina Črnomelj

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si