Herojska zmaga za tretjo tekmo

Košarkarji novomeške Krke so v drugi tekmi polfinala končnice Lige Nova KBM po dramatični končnici premagali Helios s 75-73 (24-21, 20-13, 18-25, 13-14), tako da bo o finalistu odločala tretja tekma – ta bo v Novem mestu jutri ob 20.00.

Krkaši so začeli v petorki Jan Špan, Miha Cerkvenik, Leon Stergar, Miha Škedelj in Darko Planinić in vodili od začetka. Po 20 minutah so imeli dvomestno prednost (44-34). Drugi polčas je Helios odprl veliko bolj agresivno, a Krkaši so majhno prednost vzdrževali tudi ves čas zadnje četrtine. Po trojki Špana so manj kot tri minute pred koncem imeli sedem točk prednosti (74-67), Helios pa se je 34 sekund pred koncem uspel približati le na točko zaostanka (74-73). Stergar je nato zadel le en prosti met, Helios pa je imel tako zadnji napad. Najprej je z blokado Nemanića zaustavil Jurkovič, met Bernarda pa je nato končal na obroču in Krka je prišla do zaslužene zmage.

Najboljši strelec in največ asistenc pri Krki je imel Jan Špan (23; 8), največ skokov je zabeležil Miha Škedelj (17), največ žog sta pridobila Leon Stergar in Miha Cerkvenik (po 2), najkoristnejša igralca (po indeksu učinkovitosti) pa sta bila Robert Jurković in Miha Škedelj (22).

Gašper Okorn, trener Krke, je po tekmi povedal: »Ne vem, koliko ljudi je še verjelo v nas po prvi tekmi v Novem mestu, marsikdo nas je že odpisal. Imeli smo dan počitka, nato pa se dva dni pripravljali na to tekmo. Pogledali smo, kaj smo naredili narobe na prvi tekmi in ugotovili, da smo sami krivi za vse, da s tako agresivnostjo nimamo kaj iskati. To smo želeli popraviti in to se je danes pokazalo. V tekmo smo šli z drugačno agendo. Moram povedati, da sem res ponosen na fante, ki so danes igrali. Prišli smo na tekmo praktično s šestimi igralci in potem se je poškodoval še Planinić. Vsak je moral dati svoj maksimum. Mislim, da smo zasluženo zmagali. Na začetku drugega polčasa je Helios sicer močno dvignil agresivnost in smo na to slabo odgovorili in se zapletali, ko se ne bi smeli. Izgubili smo prednost, a je bilo nato ključno, da nismo padli na kolena, ampak smo pravočasno nehali krvaveti in vseeno vodili po 3. četrtini. Po trojki Špana za +7 vseeno še ni bilo konca, saj smo se kar ustrašili zmage. Vesel sem, da bo odločala tekma v Novem mestu. Na njej bomo dali vse od sebe, v finale pa naj gre boljši. Igrali smo brez Bačvića in Hamiltona. Niko Bačvić je popoldan postal oče, za kar mu čestitam, Hamilton pa je prišel, a obležal bolan v garderobi in nam ni mogel pomagati. Verjetno nam sledi kazen, ker smo imeli samo devet igralcev, a je mogoče bilo tako celo bolje

vir: KK Krka, foto: KK Kansai Helios Domžale

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si