Tekmovalni vikend Gimnastičnega društva Novo mesto

Akrobati pod mentorstvom Žana Suše so se v soboto, 13. aprila, udeležili prvenstva Bežigrada v skokih z male prožne ponjave. Pri mlajših dečkih se je najbolje odrezal David Ramuta, ki je zasedel 8. mesto. Starejši dečki (Bon, Lovro, Val, Vid, Ivan, Danylo) so ekipno zasedli 2. mesto. Posamično je bil najboljši Bon Košmerl, ki je zasedel 2. mesto. Uspeh so dopolnili Lovro Selan s 6., Val Kovačič z 8. in Vid Mrak z 10. mestom. Mladinci (Vanja, Aljaž, Gal, Yegor) so ekipno osvojili 4. mesto.

V soboto je bilo v Ljubljani tudi mladinsko mednarodno tekmovanje Zelene jame v ženski športni gimnastiki, ki se ga je udeležila naša kadetinja Živa Tomažič. Osvojila 13. mesto.

V nedeljo, 14. aprila, so se varovanke trenerke Mateje Zorko udeležile prvenstvenega tekmovanja Zelene jame. Dekleti 7. stopnje sta uspešno odprli tekmovanje. Posamično je Ema Tomažič osvojila 3.mesto, Tina Ovniček pa je bila 4. Tudi v 6. stopnji smo imeli dve predstavnici. Boljša je bila Julija Arnuš, ki je zasedla 9. mesto. Dekleta 4. stopnje (Sara, Ema, Naja, Zala) so zasedle ekipno 6. mesto. V 4. stopnji deklet, starejših od 13 let, je Sara Ramuta osvojila 8. mesto. V 3. stopnji so deklice tekmovale v dveh ekipah. Prva ekipa (Maša, Iza, Paula, Ema Š, Anja) je bila ekipno 5., druga ekipa (Ema L., Sofia, Mojca) pa je bila 13. Posamično je bila v 3. stopnji nad 10 let najboljša Maša Grubar, ki je zasedla 2. mesto, Paula Jakše pa je bila 4. Deklice 2. stopnje (Manca, Mareja, Lina, Neja, Inja) so osvojile ekipno 7. mesto. Posamično je v 2. stopnji do 9 let 5. mesto osvojila Mareja Hrovat. Tudi deklice 1. stopnje so tekmovale z dvema ekipama. Prva ekipa (Maša, Zara, Eva, Ela, Inja) je zasedla 4. mesto, druga ekipa (Sofija, Abela, Lara, Tia, Manca) pa 8. mesto. Posamično je v 1. stopnji do 8 let Maša Radešček zasedla osmo mesto, v 1. stopnji nad 8 let pa Zara Krhin peto in Ela Lukšič osmo mesto.

Številčna ekipa je ta vikend zelo uspešno zastopala barve novomeškega gimnastičnega društva.

Vir: Vanja Kovačič, foto: Mateja Zorko, Žan Suša

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si